Leon van den Ouden benoemd tot afdelingshoofd Heffing Toeslagen bij Belastingdienst

Per 1 oktober 2023 zal Leon van den Ouden aantreden als afdelingshoofd Heffing Toeslagen bij de directie Centrale Administratieve Processen van de Belastingdienst. Deze directie is verantwoordelijk voor het soepel en foutloos verwerken van gegevens van en aan burgers en bedrijven door het leveren van producten en gegevensdiensten.

De missie van de directie is het ‘massaal persoonlijk maken’, wat inhoudt dat zij zich richten op het aansturen van het heffingsproces en het beschikbaar stellen van gegevens zoals WOZ-waarde, rente en saldigegevens van banken om producten zoals de voor ingevulde aangifte mogelijk te maken.

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem over spaarrente

Federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem heeft aangekondigd dat hij bereid is alle middelen te gebruiken om banken aan te zetten spaarders beter te vergoeden als de spaarrente niet beweegt. Welke maatregelen dit precies zijn, liet hij in het midden. De inschrijvingsperiode voor de eenjarige staatsbon, die wordt uitgegeven op 4 september, is bijna ten einde en het eindbedrag zal maandag bekend zijn.

PepsiCo: Wereldwijde verkoop van frisdranken en snacks

Als een wereldwijde fabrikant van frisdranken en snacks, is PepsiCo actief in verschillende regio’s. De omzet per zone kan worden onderverdeeld als volgt:

  • Noord-Amerika: verkoop van dranken, snacks en cereals
  • Europa: verkoop van snacks en dranken
  • Latijns Amerika: verkoop van snacks
  • Afrika-Midden-Oosten-Zuid-Azië: verkoop van snacks en dranken
  • Azië-Stille Oceaan-Australië-Nieuw-Zeeland: verkoop van snacks, dranken en siropen

De geografische verdeling van de omzet varieert tussen landen zoals de Verenigde Staten, Mexico, Rusland, Canada, China, Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika.

Oud-minister Onno Ruding over politieke beloftes

Volgens oud-minister van Financiën Onno Ruding zijn het de “kortzichtige politici” die beloven dat iedereen erop vooruitgaat. Hij meent dat politieke partijen die dit doen, iets beloven waarvan nog niet vaststaat of ze het kunnen waarmaken. In verkiezingscampagnes beloven partijen vaak de financiële zorgen van huishoudens aan te pakken en verbetering te brengen, maar Ruding stelt dat dit nooit van tevoren precies gezegd kan worden.

Het demissionair kabinet en de begroting

Terwijl Eurocommissaris Ursula von Der Leyen groen licht gaf voor Wopke Hoekstra als Eurocommissaris, bereikte het demissionair kabinet onlangs een akkoord over de begroting. Oud-minister Onno Ruding sprak in Sven op 1 op NPO Radio 1 over de vraag of dit een ‘evenwichtig pakket’ is.

In conclusie, zijn er verschillende aspecten op het gebied van financiën die momenteel spelen in Nederland. Van nieuwe benoemingen bij de Belastingdienst tot politieke beloftes en de problematiek rondom spaarrente, blijft het onderwerp van groot belang voor zowel burgers als bedrijven.

Door admine