Net als andere absurd rijke mensen, wil Musk privacy en veiligheid voor de elite en controle en slavernij voor de armen.
Ooit probeerde de rijkste persoon ter wereld – Elon Musk, de megalomane CEO van raketbedrijf SpaceX en de officieel zelfbenoemde “Technoking” van Tesla – Jack Sweeney, een 19-jarige student uit Florida, om te kopen met een aanbod van $5.000 om te stoppen met de exploitatie van het @ElonJet Twitter account, dat Musk’s privéjet volgt met behulp van publiek beschikbare gegevens.

Het aanbod was ongetwijfeld genereus van iemand met een privéjet en een vermogen van zo’n 276 miljard dollar. Het Twitter-account geeft updates als “Opgestijgen van Kahului, Hawaii, VS” en “Geland in Austin, Texas, VS. Geschatte vliegtijd 2 uur: 19 minuten”. Sweeney volgt ook de privévliegtuigen van andere leden van de heersende klasse in de wereld, waaronder Jeff Bezos en Bill Gates.
Het is natuurlijk niet erg geruststellend dat de man die besloot Mars te koloniseren, tieners moet omkopen om problemen op Twitter op te lossen. Toen Musk eind november via een direct bericht contact opnam met Sweeney, antwoordde de student: “Enige kans om aan $50.000 te komen? Het zou een grote hulp zijn voor de universiteit en misschien kan ik er een auto mee kopen, misschien zelfs een [Tesla] Model 3.

Sweeney vertelde Business Insider dat $5.000 niet genoeg compensatie was voor het plezier dat hij aan het project beleefde, wat zowat de beste kapitalistische reactie op kapitalisme is die er is.

Voor Musk, blijkbaar, heeft alleen hij het recht om de technologie te gebruiken zoals hij wil. Op Twitter betekent dat “schandalige en vaak obscene tweets”, zoals de Washington Post schreef, vulgaire beledigingen slaken, de aandelenmarkt in rep en roer zetten en de details van zijn stoelgang beschrijven.

Volgens Musk’s post was de aangeboden $5.000 niet alleen bedoeld om Sweeney’s schorsing van het @ElonJet account te dekken, maar ook zijn hulp om “het moeilijker te maken voor gekke mensen om mij te volgen” – een merkwaardige keuze van bijvoeglijk naamwoord, op zijn zachtst gezegd. Musk beweerde dat de account een “veiligheidsrisico” vormde en blokkeerde de heer Sweeney op Twitter op zijn karakteristieke volwassen manier.

Over “veiligheid” gesproken, dit is dezelfde Musk wiens niet-zo-zelf-rijdende Tesla auto’s berucht zijn om het feit dat ze zijn uitgerust met “gekke modi” en “speelsheid” – en wiens Autopilot software “betrokken is geweest bij een alarmerend aantal ongelukken met geparkeerde voertuigen van hulpdiensten, resulterend in gewonden en doden”, zoals Time magazine toegaf in zijn nogal hooghartige uitleg van Musk’s keuze van Persoon van het Jaar 2021.

Door admine