Als gevolg van storm Eunice zullen Albert Heijn en Thuisbezorgd in de loop van de middag stoppen met bezorgen. De supermarkt zal leveringen die ná 15.00 uur gepland staan niet meer bezorgen, terwijl de maaltijdbezorger om 14.00 uur stopt. Ook online supermarkt Picnic en postbedrijven PostNL en DHL verwachten problemen door de storm.

Vanaf 14.00 uur geldt code rood voor de kustprovincies en het Waddengebied. Hier kunnen zich windstoten van 130 kilometer per uur voordoen. In de rest van Nederland is weercode oranje uitgegeven. Alleen in Limburg geldt code geel. De storm kan op de weg tot gevaarlijke situaties leiden, waardoor supermarkten, pakketbezorgers én maaltijdbezorgers hebben besloten minder of in bepaalde delen van het land zelfs helemaal niet meer te bezorgen.

Albert Heijn, de grootste supermarkt van het land, laat aan NU.nl weten bestellingen die na 15.00 uur gepland staan niet thuis te bezorgen. De keten kiest hiervoor om zowel de veiligheid van haar personeel als die van medeweggebruikers te waarborgen.

Maaltijdbezorger Thuisbezorgd laat weten dat na 14.00 uur de eigen koeriers niet meer de weg opgaan. Tot 13.00 uur worden nog bestellingen aangenomen. Voor Limburg maakt de maaltijdbezorger een uitzondering, omdat daar nog code geel geldt. Mocht de storm ook daar oprukken, dan stoppen de bezorgers in die provincie eveneens met hun werk.

De meeste restaurants die bij het platform zijn aangesloten, doen echter hun eigen bezorging en bepalen zelf of ze stoppen met leveren of niet, laat een woordvoerder van Thuisbezorgd aan NU.nl weten.

Door admine